Monday, 31 March 2014

All the best, Bruno!

Today when I arrived at the office, it felt different from the usual days. It feel sad when I walked in front of Bruno's cubicle. He left ABB for good actually, better offers, better salary, better environment and better people I guess.. Yeah we did some farewell celebration last week for him at Murni Discovery, Taipan USJ, Subang Jaya, spending last minute time with him and other colleague as well. Thanks to everyone who participate in this farewell. To Bruno, thanks for everything! You've helped me a lot with EPLAN, AUTOCAD design and always be a good team and friend to me, thus I hope you will find success and happiness in your new company and have a wonderful working environment, fabulous friends like me (hehe) and wish you all the best for your future undertakings.



Brunos's Farewell - at Murni Discovery

Orked and en.hubby pun datang =)

Thanks Ayu & Umi for joining us
 
Sape nak tolong saya bile u takde nanti... uuuaaaaa.....
 
Kredit to Ayu for the picture and THANK YOU SO MUCH to MR.SHAQIQ for the treat.. Org kayo baru dapat bonus kan..ehehe...neway semoga rezeki shaqiq bertambah2 lagi lepas ni..AMIN...

XOXO

Tuesday, 25 March 2014

Awalnya sampai....

Baru kul 7.10 am. Cepatnye sampai hari ni. Disebabkan hubby kena masuk keje kul 8 utk beberapa bulan ni (sebab kena cover hours yg dia skip utk pegi class), and kebetulan kiteorg carpool pulak harini, cuti sekolah lagi, gerak dari umah pun before 7, jalan mmg clear...wah best nye...konon2 nak lelap mata jap dlm kete, ngtuk kot bangun awal kul 5.30, tapi tak sempat nak lena, dah sampai opis...

Huhu, sebenarnya saya suka waktu pagi. Seriously, kalau weekend pun bangun pagi adalah waktu yg paling best, cuaca sejuk je, pastu part paling best, dapat menikmati sarapan pagi sambil2 tengok hari semakin cerah.. subhanallah memang best tgk langit dari gelap, sket2 dia mencerah (eh ada ke perkataan ni, hihi) macam situasi pagi ni, sampai je kat opis, ada dua tiga org je baru sampai... Dan yg penting, sy sampai awal dari Goh, one of my colleague yang selalu sampai awal, hari2 dia org yg ptama smp dlm team sy, haha...what an achievement today! Tapi tak sangka, seronok sebenarnya smp awal, boleh pegi lepak2 kat cafe, had an unhealthy big breakfast with a cup of coffee, really made my day. So, start from today, sy nak bangun awal2 n gerak dari umah before 7am, dan smp awal, boleh pegi breakfast yey..sebenarnye hari2 pun breakfast, tapi mesti dlm keadaan terkejar-kejar, mkn dlm kete lah, tapau kat tepi jln mkn kat pantry, tapi mesti rushing takut boss marah sbb da lewat, hari ni breakfast dlm keadaan yg senang hati =)

Apa yg penting? Tak stress langsung sebab tak mengadap jammed..........ye tu yg paling penting...

So, esok bangun awal ye Puan Aza!!

Selamat Bekerja

Wednesday, 12 March 2014

Texas Chicken - New Temptation

Had my lunch at Texas Chicken with Wani & Azuin today at Sunway Pyramid. Actually this was my 4th time went there. It was not bad at all. Sedap jugak. I can feel the tenderness & moisture of the chicken unlike other fast food with the same business nature. If you asked me, which one better? Texas Chicken or Popeye? I have tried both, and to be honest, I like both because their chicken still moist when you eat it. Some of my friend said Texas is better, but for me they have their own taste. Like popeye, I love their mashed potato, got some chillis flavor in it. But for texas, my favourite is the honey-butter biscuit. U guys shud try sometimes, the price is not that expensive, same like other fast food restaurant, KFC, Mcdonald etc..Sekali sekala tukar selera apa salah nye kan.. The best part is u can refill your beverages no matter how many times u want. Takde extra charge, g amik sendiri kat tempat disediakan.. Hi Texas chicken, you kill my diet!! Now I'm craving for more and more.



This is my favourite, Honey-Butter Biscuit

Original Chicken, they also have spicy flavor, and off course spicy was the selling fast item

Already googled, it is HALAL food for muslim

Hurm, if my husband read this (i think he'll be the 1st one read this entry-huhu) , he must be angry, makan Texas Chicken lagi? kan baru je makan...erk *lari*....

Monday, 10 March 2014

Penghibur hati duka lara

Hari ni saye tak bape sehat, selsema since semalam, bersin tak henti2, dah makan ubat pun masih sama keadaan nye, hari ni tekak dah bengkak, suara pun dah sengau. Sesungguh nya sakit tu penghapus dosa kan, kan, kan? Alhamdulillah... Saye redho klu ianya dapat menghapus dosa2ku ini... Dalam mood tak brape nak ok ni, kena cari penghibur hati utk menceriakan semula mood yang dah hilang tu...Nah, ni dia: kot2 ada yang moody jugak hari ni, jom layan video si Orked yang menyanyi utk ibu nye...

video
 
 

Terhibur x tgk gelagat dia? Haha, ibu tergelak2 tgk awak nyanyi, tak tau lagu ape la yg dia cube nak smpkan kat Ibu yg tgh tak sehat, anyway Ibu terhibur nak... Tq, Luv u muah3...