Wednesday, 8 August 2012

Iftar in da house!

Alhamdulillah kite masih dapat merasai bulan ramadhan untuk kesekian kalinye.. Tahun ni 1st time berpuasa dan berbuka puasa dirumah sendiri. Walaupun hanya rumah sewa, tetapi rasanye sangat happy sebab kali ni kiteorg boleh masak apa saja yg kiteorg suka. Berbanding tahun lepas, still duk umah parents, tolong² mama masak je, tapi kali ni sebab dah pindah rumah, bolehla main masak²..hehehe..mencabar jgk kena bangun pagi buat sahur, pastu kena pikir nak masak ape utk berbuka puasa supaya menu tak sama hari², memang tiap² hari google resepi hahaha...Neway sume tu satu pengalaman baru buat saye n hubby..yey..Oh ye, tahun ni jgk 1st time berpuasa sebagai seorang IBU dan berjaya menyusukan Orked, tapi serius mencabar, sampai kali ketiga dia minum susu, badan dah start menggigil...lapar...huhu....(tibe² teringat mama...mcm nilah agaknye dia rasa masa aku minum susu dia time dia berpuasa...)

Oklah, berbalik pada topic Iftar ni, hubby tnye, mana datangnye perkataan Iftar tu? Tahun sblm² ni tak penah plak dengar.. Lepas google² blog org lain, baru lah tau maksud iftar ni ialah makan mlm untuk berbuka puasa..haa...knape baru skrg perkataan iftar tu glemer ek? cer tgk kat twitter n fb, sume org guna perkataan iftar ni. Ber 'iftar' ngn kwn² dan family...kan..kan..

My Iftar for this year was a memorable iftar not only for me, but i think for most of us jgk sbb kite ramai² gathered kat my house n berbuka puasa bersama². Walaupun rumah tu kecik, tapi semangat utk sama² menyediakan juadah berbuka puasa tu yg berbaloi² utk diingati..Thanks friends for make it happens! Jom layan gambar


Tu dia... Cik Nurul n Cik Lisa bz transfer kuih muih yg dibawa oleh Kak mushi dan ajis kedalam pinggan - TQ

Buat ape tu Cik Azuin kat dapur kecil saye tu? - Tq azuin dtg paling awal, memang byk membantu. maklumlah, buat iftar hari bekerja, kelam kabut mengejar masa...

Semua dah sampai, masa ni seronok sebab masing² sibuk prepare juadah berbuka. Nazreen, Kak mushi, Azuin, Nurul, Lisa dan Wani - Tq datang n tolong tuan rumah menyiapkan sajian utk kite sume..best wooo...

Ehem...ehem...Pasangan ni sponsored Air Tembikai Soda...Wani dan nazreen bertungkus lumus mengejar masa utk blender tembikai n hasilnye memang sedap, sampai wani sakit perut...hahaha

Mama Mushi with her daughters menolong bentang surat khabar utk dijadikan alas...Aisey, mintak maaf lah kengkawan, takde tikar atau kain alas nak letak makanan, terpaksa guna surat khabar je (sowwiyy) kami baru pindah tahun ni, korg la tetamu yg paling ramai datang buat masa ni, so tak muat meja makan, kna duduk bawah..boleh la yer..

Ajis dengan Orked, suke benar Orked bermain dgn Uncle Ajis

Tq Azuin sponsored PAVLOVA yg yummylicious..


Selamat Berbuka Puasa semua...Jemput Makan... Harap² sedaplah Nasi Minyak yang hubby saye masak tu. Ada Lauk Ayam masak merah, acar mentimun, papadom n agar-agar from tuan rumah....Kenyang tak kawan²?
Yey, iftar yang berjaya i guess?? Boleh la buat lagi tahun dpn... Rumah sape next??

2 comments:

  1. Replies
    1. Umah aza tiap² tahun pun boleh, tapi aireenwan tu datang ke tak?? HUHU..

      Delete