Tuesday, 1 January 2013

Welcome 2013!

Assalamualaikum...

1st of all I wud like to say "happy happy happy newyear" to everyone of u.. Hopefully this year will be a prosperous, healthy & great year to u all. And off course la kena ada TARGET or AZAM tahun baru walaupun sebenarnye banyak jgk azam tahun lepas yang tak tercapai, but syukur Alhamdulillah Allah masih memberikan nyawa dan kebahagiaan bersama hubby dan anak tersayang, Orked ku..

my Azam for this year wud be:

1) Memperbanyakkan senyuman especially di tempat kerja kerana last year memang banyak "bermasam muka" sebab tension & stress dengan kehidupan di opis, so, put a smile on ur face fellow!

2) Nak mempergiatkan business popia nestum, especially RAYA season. so dear fren, do support me by ordering a few balang and promoting it to ur relatives, friend, neighbours or even to ur ex-bf/gf...haha...

3) More exercise. Nak start buat aerobics balik, zaman bujang dulu rajin buat aerobics, macam² video dari Paula Abdul sampai hongkong style nye aerobics pun buat, tapi sejak kawin ni, langsung tak buat, tambah² dah ada Orked..Ape² pun by end of this year, main body part yang nak kena berjaya dikuruskan mesti lah PERUT! haha, kecuali kalau pregnant.

4) New business. Nak tolong hubby mengusahakan tanah kebun, tanam serai or anything dat makes money for our future...GANBATE!

5) KHATAM Al-quran. Honestly, dah jarang baca quran. So tahun ni starting today, satu hari at least satu page pun jadi lah, kalau dapat baca banyak page, by the end of this year dah boleh khatam, InshaAllah..

6) Pergi Holiday. I luv holiday very much, so pergi holiday is a MUST target dat i've to achieve thiz year..wee...

7) Teringin nak belajar menjahit. Walaupun sebenarnye tak suka langsung menjahit tapi bile tengok baju or tudung yang cantik² tapi harga mahal, terasa nak jahit sendiri je, so baju fashion ape pun boleh buat sendiri.. Need to find short course for this..(JOM sape nak g class menjahit sama²??)

8) Nak pregnant anak kembar di bulan ramadan nanti =) hee...pray for me k...


Ok, tu main target for this year. Tak leh nak target banyak², takut tak tercapai pulak. Ape² pun harapan aza pada tahun ni, semoga kebahagiaan sentiasa bersama kami, dan ikatan silaturrahim antara keluarga sendiri atau keluarga mertua bertambah erat, dan tak lupa juga relationship between my friends, bff and ofismate juga baik2 belaka. Ameen...


 Oh ye, disebabkan tak sempat nak update blog hari² terakhir 2012, so nak imbau sket kenangan 2012 in short:

1)  Berjaya menulis blog!! haha, ni paling penting.

2) Pindah ke rumah sewa #berdikari #freedom #desa alam, shah alam #uitm #jakel

3) Adele ~baru kenal dan trus minat sumer lagu dia, boleh dikatakan setiap hari mesti kena dengar lagu adele.

4) Smart phone ~baru pakai data plan, whatsapp, twitter & instagram, akibatnye hari² kena on hotspot sebab hubby nak wi-fi n berfacebook, seb baek amik data plan yg 3gb..huhu..jimat..

5) Dapat boss baru #stress #kucar kacir #kancung #ex-boss hubby =(

6) 1st time hubby beraya ditempat lain selain kampung sendiri setelah 36 tahun, Hubby tak pernah beraya tanpa mak tersayang disisi pada hari raya pertama...hehe kerana 2012 giliran kampung saye *wink*

7) Orked's 1st birthday

8) 1st time menghadapi kereta rosak di tengah jalan ~tak tau nak buat ape, dah la hujan, malam, kete banyak, orked nangis...uuuaaaaa...syukur ada sorg mamat baek hati tlg rescue sebelum hubby sampai

9) Best friend's happening day #Johaneis dapat baby Rania # Beid's wedding #Ildiana's wedding #Hanim dapat baby hydder #Ayuni dapat baby Ammar #Wani & Nazreen's engagement #Kak Mushi dapat baby Aufa

10) 1st time on stage for best dress finalist @abb's annual dinner #CARNIVAL theme

Tu antara 10 perkara yang berlaku sepanjang tahun 2012. Tapi ada satu benda baru terjadi last year yg I can tell u dat I cannot resist this:


CHATIME~ Caramel milk Tea with coffee jelly is my fav


Lets drink chatime all the time ~haha, orked pun da pandai ber'chatime'


Biar ape pun yang berlaku last year, dun regret and lets move on to another level and most importantly, live ur life to the fullest!! BERSEMANGATLAH.... =)

Selamat tahun baru u guys


No comments:

Post a Comment

Post a Comment